Veşti bune pentru cei care vor să-şi cumpere un apartament in România. Preţurile apartamentelor au scăzut în luna mai în 4 din 6 centre regionale

Postat la 04 iunie 2020 258 afişări

Veşti bune pentru cei care vor să-şi cumpere un apartament in România. Preţurile apartamentelor au scăzut în luna mai în 4 din 6 centre regionale

În 4 din 6 centre regionale, inclusiv Bucureşti şi Cluj-Napoca, preţurile apartamentelor au scăzut în luna mai, spre deosebire de aprilie, când tendinţa descendentă a preţurilor era simţită doar în Constanţa. Ieftiniri au avut loc atât pe piaţa rezidenţială nouă, cât şi pe cea veche.

Potrivit Imobiliare.ro, în contextul epidemiei, în luna mai a avut loc, la nivel naţional, o scădere moderată de 1,4% a preţurilor solicitate pe segmentul apartamentelor, după un recul de 1,7% consemnat în luna aprilie.

Preţul mediu cerut pentru o asemenea unitate locativă, indiferent de anul de construcţie, a ajuns, astfel, la 1.348 de euro pe metru pătrat util (faţă de 1.367 de euro pe metru pătrat la finele lunii anterioare).

Spre deosebire de aprilie, când tendinţa descendentă a preţurilor s-a făcut simţită doar în Constanţa, de data aceasta patru dintre cele şase centre regionale au consemnat scăderi – iar oraşul de la malul mării nu s-a numărat printre acestea.

Ieftiniri au avut loc atât pe piaţa rezidenţială nouă, cât şi pe cea veche.

În Capitală, avansul consemnat în luna aprilie a fost, practic, compensat pe parcursul lui mai: apartamentele scoase la vânzare s-au ieftinit cu 2%, ajungând la o medie de 1.394 de euro pe metru pătrat util. Spre deosebire de a doua lună de primăvară, aşteptările vânzătorilor bucureşteni s-au diminuat pe ambele segmente de piaţă analizate: locuinţele din blocurile vechi s-au ieftinit, astfel, cu 2,6% (de la 1.382 la 1.346 de euro pe metru pătrat), iar cele nou-construite cu 1,7% (de la 1.451 la 1.427 de euro pe metru pătrat util).

În Braşov, după avansul de 1,8% din aprilie, Indicele Imobiliare.ro relevă o scădere uşoară în luna mai, mai exact -0,3%, de la 1.219 la 1.215 euro pe metru pătrat util. Spre deosebire de luna anterioară, apartamentele vechi s-au apreciat, în acest răstimp, cu 1,6%, de la 1.180 la 1.199 de euro pe metru pătrat util. Pe de altă parte, însă, locuinţele nou-construite din Braşov s-au ieftinit cu 2,6%, de la 1.278 la 1.245 de euro pe metru pătrat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
preturi,
apartamente,
scadere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.