Preţul petrolului scade pe fondul datelor economice mai slabe din China şi Japonia

Autor: Dorin Oancea Postat la 13 aprilie 2022 31 afişări

Preţul petrolului a scăzut miercuri, după creşterile anterioare, după ce China şi Japonia au raportat date economice slabe, alimentând îngrijorările privind creşterea şi cererea de petrol a principalilor consumatori mondiali, scrie Reuters.

Preţul petrolului scade pe fondul datelor economice mai slabe din China şi Japonia

Cotaţia futures a petrolului Brent a scăzut cu 34 de cenţi, sau 0,3%, la 104,30 dolari pe baril la ora 0501 GMT, în timp ce cotaţia futures a petrolului american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 46 de cenţi, sau 0,5%, la 100,14 dolari pe baril. Ambele contracte urcaseră cu peste 6% în şedinţa precedentă.

Importurile de ţiţei ale Chinei au scăzut cu 14% faţă de anul precedent, în condiţiile în care măsurile stricte de limitare a răspândirii COVID-19 au afectat cererea primului importator mondial de ţiţei.

China a importat luna trecută 42,71 milioane de tone, echivalentul a 10,06 milioane de barili pe zi, au arătat miercuri datele Administraţiei Generale a Vămilor.

Preţurile petrolului şi-au revenit marţi, deoarece rapoartele privind relaxarea parţială a unor blocaje severe în Chinei au contribuit la alimentarea sentimentului de creştere în rândul jucătorilor de pe piaţă.

Cu toate acestea, Asia rămâne mai puţin optimistă cu privire la situaţia COVID din China decât pieţele de peste ocean, a declarat Jeffrey Halley, analist senior de piaţă la OANDA.

Miercuri, Japonia a raportat cea mai mare scădere lunară a comenzilor de maşini din aproape doi ani, în februarie, trasă în jos de o scădere abruptă a cererii din partea firmelor de IT şi a altor firme de servicii.

Cu toate acestea, preţurile petrolului sunt susţinute de scăderea producţiei ruse de petrol şi condensat de gaz, în timp ce OPEC a avertizat că ar fi imposibil să înlocuiască eventualele pierderi de aprovizionare din Rusia.

În Statele Unite, stocurile de ţiţei au crescut puternic săptămâna trecută, în timp ce stocurile de distilate şi benzină au scăzut, potrivit unor surse de pe piaţă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
petrol,
preţ,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.