Pretul petrolului a scazut cu peste doi dolari, in urma aprecierii dolarului

Postat la 21 mai 2011 13 afişări

Pretul petrolului a scazut vineri cu peste doi dolari, in urma aprecierii dolarului si a temerilor investitorilor legate de perspectivele economiei mondiale si de problema datoriilor suverane din zona euro.

La ora 14:00 GMT, petrolul destinat pietei americane, cu livrare in iunie, era cotat in scadere cu 2,04 dolari, la 96,4 dolari pe unitate, dupa ce a atins un maxim al sedintei de 99,6 dolari pe unitate. Pretul petrolului Brent, cu livrare in iulie, a coborat cu 2,12 dolari, la 109,3 dolari pe unitate. Euro s-a depreciat fata de dolar din cauza ingrijorarii referitoare la dezacordurile privind solutiile pentru Grecia, dar si inaintea alegerilor locale din Spania, in care partidul socialist aflat la putere ar putea inregistra pierderi serioase, ceea ce ar putea scoate la iveala posibile noi probleme financiare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
pret,
petrol,
apreciere,
dolar
/actualitate/pretul-petrolului-a-scazut-cu-peste-doi-dolari-in-urma-aprecierii-dolarului-8277364
8277364
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.