Pretul componentelor pentru computere si telefoane mobile a crescut dupa cutremurul din Japonia

Postat la 14 martie 2011 10 afişări

Pretul componentelor destinate computerelor si telefoanelor mobile a crescut din cauza temerilor legate de un deficit de oferta, dupa inchiderea unor fabrici din Japonia in urma cutremurului de vineri, transmite Bloomberg.

Pretul cipurilor de memorie DRAM DDR3, de un gigabit, considerate de referinta, a crescut cu 7%, la 1,11 dolari, cel mai mare avans dupa 27 ianuarie. Preturile spot pentru cipurile de memorie flash NAND au urcat cu 17%. Cipurile DRAM sunt folosite pentru stocarea datelor temporar, astfel incat aparatele sa poata folosi programe multiple, iar memoria NAND pastreaza fisiere audio si de imagini in aparatele smartphone, MP3 si camere digitale. "Cresterea preturilor reflecta temerile si incertitudinile din piata. Este prematur de spus daca este o reactie pe termen scurt", a declarat Andy Perkins, analist la SG Corporate&Investment Bank. Toshiba Corporation, producator japonez de aparate electrice si al doilea mare fabricant de cipuri NAND dupa Samsung Electronics din Coreea de Sud, a oprit activitatea fabricilor si birourilor din regiunile afectate de pauzele furnizarii de electricitate.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/pretul-componentelor-pentru-computere-si-telefoane-mobile-a-crescut-dupa-cutremurul-din-japonia-8061052
8061052
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.