Preşedintele filipinez este pregătit să împuşte criminalii, dacă poliţia nu îşi va face datoria

Autor: Andrei Ionascu Postat la 22 octombrie 2017 95 afişări

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte a declarat, vineri, că este nemulţumit de activitatea agenţiei pentru combaterea drogurilor şi a anunţat că este pregătit să împuşte criminalii şi violatorii care nu sunt pedepsiţi aspru, relatează site-ul france24.com.

La 11 octombrie, Duterte a decis retragerea poliţiei din operaţiunile antidrog, după ce a fost acuzată de abuzarea şi uciderea a mii de persoane care aveau legături cu drogurile.

Forţele de poliţie au fost înlocuite cu o agenţie pentru combaterea drogurilor (PDEA), care are aproximativ 2.000 de angajaţi, comparativ cu cei 165.000 ai poliţiei.

"Cei care violează copii, care violează femei, acei nenorociţi ... dacă nu vreţi intervenţia poliţiei, sunt eu aici. Îi voi împuşca. Dacă nimeni nu îndrăzneşte, voi apăsa eu pe trăgaci. Să vedem ce se întâmplă în şase luni; dacă lucrurile se vor înrăutăţi, le voi spune (poliţiştilor): <<Duceţi-vă înapoi şi rezolvaţi această problemă a noastră>>", a spus Duterte.

În trecut, preşedintele filipinez a susţinut în repetate rânduri că nu a ordonat poliţiei şi nu a instigat la uciderea dependenţilor sau traficanţilor de droguri.

Rodrigo Duterte a fost ales în funcţie anul trecut după ce a promis în timpul campaniei că va eradica drogurile din societate. De atunci, poliţia a raportat uciderea a peste 3.900 de "personalităţi ale drogurilor", justificând că a fost vorba doar despre autoapărare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FILIPINE,
DUTERTE,
CRIMINALI

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.