Emmanuel Macron: Britanicii nu au fost avertizaţi de consecinţele Brexit-ului

Autor: Marian Avram Postat la 21 octombrie 2017 2679 afişări

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat, vineri, că problema Guvernului de la Londra este că britanicii nu au fost avertizaţi cu privire la consecinţele votului pe tema Brexit, relatează CNBC.

Întrebat dacă Uniunea Europeană ar putea să facă anumite concesii verbale pentru a-i permite premierului britanic Theresa May să-şi rezolve problemele interne, Macron a precizat că nu vor exista compromisuri neoficiale.

”Sunt concesii pe care ambele echipe de negociere trebuie să le ia, însă noi nu vom face astfel de concesii doar pe baza unor discursuri”, a afirmat Macron.

”Obiectivele sunt fixate, ele fiind conduse de către Michel Barnier”, a adăugat Macron, făcând referire la cererile UE privind drepturile cetăţenilor europeni şi la obligaţiile financiare ale Marii Britanii faţă de Blocul comunitar.

”Cred că problema cu care se confruntă Theresa May este că nimeni nu le-a explicat britanicilor consecinţele Brexit-ului”, a adăugat preşedintele francez.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MACRON,
BREXIT,
UE

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.