Preşedintele Comisiei Europene: "UE este cea mai bogată regiune din lume, după SUA, şi totuşi căutăm salvarea la state mai sărace"

Postat la 16 noiembrie 2011 9 afişări

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat, miercuri, că este sceptic privind implicarea ţărilor emergente, mai sărace decât Uniunea Europeană (UE), în salvarea zonei euro, transmite Reuters.

"Adevărul este că, imediat lângă SUA, UE este cea mai bogată regiune din lume. Şi totuşi sugerăm să depindem de cei mai săraci ca noi, economiile emergente, pentru salvarea UE. Găsesc această situaţie destul de ciudată", a spus Barroso într-un discurs în Parlamentul European.Marile economii emergente, precum China, sunt luate în calcul pentru a asigura o parte a fondurilor necesare pentru creşterea capacităţii Facilităţii Europene de Stabilitate Financiară (FESF). "Realitatea este clară: avem în Europa resursele de a răspunde (la criză, n.r.), numai să existe voinţă politică. Realitatea este că statele membre UE cheltuiesc mai mult decât primesc de la contribuabili", a spus el. Zona euro nu va supravieţui dacă nu devine mai disciplinată şi mai integrată în privinţa politicilor, a afirmat Barroso.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
zona euro,
barosso,
economie,
ue,
fonduri
/actualitate/presedintele-comisiei-europene-ue-este-cea-mai-bogata-regiune-din-lume-dupa-sua-si-totusi-cautam-salvarea-la-state-mai-sarace-8981036
8981036
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.