Preşedintele CNAS: Plătim contribuţii prea mici pentru serviciile medicale pe care ni le dorim

Postat la 11 ianuarie 2018 106 afişări

Preşedintele CNAS, Laurenţiu Mihai, a declarat că, în România, se plătesc prea puţine contribuţii pentru serviciile medicale pe care cetăţenii şi le doresc, iar principalul motiv este legat de faptul că, la noi în ţară, sunt cinci milioane de contributori pentru 19 milioane de locuitori.

Preşedintele CNAS: Plătim contribuţii prea mici pentru serviciile medicale pe care ni le dorim

"Avem, în România, asigurări de sănătate obligatorii. Dacă mă uit că sunt aproape cinci milioane de contributori pentru 19 milioane de persoane. Cred că e momentul să ne întrebăm dacă ne dorim asigurări de sănătate în România, dacă ne dorim un sistem bazat pe plată, cât ne dorim şi cine să suporte. Avem cele mai mici contribuţii pentru sănătate, pe care le plătesc aproape cinci milioane de persoane. În schimb, ne dorim servicii de calitate eurupeană, cei care plătesc mult mai mult. Să vedem ce ne dorim, ce suntem în stare să plătim şi cum vom ajunge acolo", a declarat Laurenţiu Mihai, în cadrul unei conferinţe de presă.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.