Presa internaţională: Nemţii de la FlixBus se pregătesc să arunce subsidiara Eurolines în faliment, la mai puţin de un an după achiziţie

Autor: Alex Ciutacu Postat la 11 iunie 2020 311 afişări

Nemţii de la FlixBus vor să iniţieze procedura de intrare în faliment pentru subsidiara Eurolines, ceea ce ar pune în pericol peste 100 de locuri de muncă, au avertizat la unison mai multe sindicate ale transportatorului, citate de presa internaţională.

„FlixBus, unicul acţionar al Eurolines, ar vrea să plaseze compania în lichidare judiciară la doar câteva luni după ce a finalizat procesul de achiziţie de la Transdev, ceea ce ar duce pe termen scurt la concedierea tuturor angajaţilor, lăsând în acelaşi timp toţi furnizorii în aer”, au explicat sindicatele CFTC, CGT şi FO ale angajaţilor Eurolines, potrivit publicaţiei Capital.fr.

Achiziţionată în 2019 de către FlixBus, compania Eurolines cu sediul central în Nanterre, Franţa, are circa 115 angajaţi, a declarat Mohaed Bessaoud, reprezentantul sindicatului CGT Eurolines, citat de AFP.

Dintre cei 115 angajaţi, 70 sunt înscrişi deja într-o schemă de şomaj, iar dacă lichidarea judiciară va fi aprobată de Curtea Comercială din Nanterre, restul de 45 de angajaţi vor părăsi compania cu „un nivel minim” de compensaţii, a adăugat Bessaoud.

„Nu vom comenta o procedură care nu este oficială”, a declarat Yvan Lefranc-Morin, managing director al FlixBus Franţa, întrebat de potenţiala lichidiare judiciară a Eurolines într-un interviu cu AFP.

Sindicatele susţin că grupul german „a refuzat să caute un cumpărător” şi că „vrea să scape de o carcasă pe care tot ei au golit-o, înlocuind puţinele curse Eurolines pe care le păstrase, cu alte curse FlixBus.”, potrivit BrusselsTimes.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.