Premierul Marii Britanii: ieşirea ţării din UE nu este ceva de „neimaginat“

Postat la 19 decembrie 2012 6 afişări

Premierul britanic David Cameron a avertizat că scenariul scindării Uniunii Europene prin ieşirea Marii Britanii poate deveni realitate, acesta fiind cel mai puternic semnal de până acum că liderul conservator pregăteşte terenul pentru o schimbare radicală a statutului de membru al ţării sale în cadrul UE, scrie EUobserver.

"În mod clar, orice scenariu este posibil pentru Marea Britanie. Suntem responsabili de propriul nostru destin. Putem face propriile alegeri. Cred că alegerea pe care ar trebui s-o facem este să rămânem în UE, să fim membri ai pieţei unice şi să maximizăm influenţa noastră în Europa", a declarat Cameron săptămâna aceasta în Camera Comunelor. Dar, deşi premierul britanic a asigurat că nu susţine părăsirea UE, el a adăugat că există anumite aspecte de care Marea Britanie este nemulţumită în relaţia cu Uniunea şi că ţării nu ar trebui să-i fie teamă să îşi susţină punctul de vedere. Aceasta este prima dată când un premier al Marii Britanii afirmă public că ia în considerare posibilitatea ieşirii din UE.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/premierul-marii-britanii-iesirea-tarii-din-ue-nu-este-ceva-de-neimaginat-10402012
10402012
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.