LIVE: Videoconferinţa Top Tranzacţii 2021: Ce a însemnat primul an de pandemie pentru piaţa locală de M&A? Ce urmează?

Premier Capital, compania care deţine McDonald’s în România, a depăşit anul trecut cifra de afaceri de 200 mil. euro

Autor: Ioana Matei Postat la 24 mai 2017 322 afişări

Premier Capital, compania malteză pentru dezvoltarea McDonald’s în şase ţări europene, a înregistrat o cifră de afaceri de peste 200 de milioane de euro în 2016. Cifra de afaceri s-a dublat faţă de anul precedent, ca urmare a achiziţiei reţelei de restaurante McDonald’s din România în ianuarie 2016, potrivit informaţiilor trimise de reprezentanţii companiei.

Premier Capital, compania care deţine McDonald’s în România, a depăşit anul trecut cifra de afaceri de 200 mil. euro

În 2016 grupul a înregistrat un profit operaţional de 21,2 milioane de euro. După contabilizarea veniturilor din investiţii şi a cheltuielilor financiare, Premier Capital plc a înregistrat un profit înainte de taxe de 16,5 milioane de euro. Activele nete ale grupului pentru anul 2016 însumează 41,6 milioane de euro. Tot anul trecut, Premier Capital plc a emis obligaţiuni în valoare de 65 de milioane de euro listate la Bursa de Valori din Malta.

Achiziţia din România a adus 67 de restaurante noi în portofoliul Premier Capital în 2016. Astfel, portofoliul grupului a continuat să crească odată cu deschiderea de noi restaurante (unul în Grecia, unul în Malta şi două în România). În plus, trei restaurante din România şi două din ţările Baltice au fost remodelate în 2016.

Perspectiva de dezvoltare a business-ului în toate cele şase pieţe este una pozitivă, potrivit reprezentanţilor companiei. În ţările Baltice, Malta şi România brandul McDonald’s rămâne lider de piaţă în sectorul restaurantelor cu servire rapidă, iar cota de piaţă şi baza de clienţi continuă să se dezvolte a urmare a îmbunătăţirii serviciilor. Anul acesta, Premier Capital a inaugurat un nou restaurant în Thessalonik, Grecia, şi mai are planificate încă nouă restaurante pentru deschidere în pieţele în care operează grupul.

“2016 a fost un an foarte bun”, a declarat Victor Tedesco, director general Premier Capital. „Toate pieţele în care suntem prezenţi au potenţial de creştere şi lucrăm pentru a ne extinde prezenţa şi a servi mai mulţi clienţi. Urmăm un program ambiţios de investiţii pentru a deschide mai multe restaurante şi pentru a le moderniza pe cele existente şi ne dedicăm inovării constante în toate restaurantele grupului nostru, pentru a oferi şi mai multă valoare şi diversitate clienţilor. Toate acestea nu ar fi posibile fără echipa noastră de management alcătuită din oameni dedicaţi, cu o experienţă extraordinară, care îşi exprimă zi de zi pasiunea pentru brandul pe care îl reprezentăm. Împreună, echipa asigură rezultatele extraordinare ale Premier Capital.”

„2016 a fost un an important în dezvoltarea business-ului McDonald’s în România. Investiţiile s-au ridicat la peste 20 miloane de lei, iar bugetul alocat dezvoltării reţelei McCafé a fost de 7,5 milioane de lei, cu 25 de cafenele la finalul anului. Cele 68 de restaurante din România au fost vizitate de peste 70 de milioane de clienţi, iar cei peste 4000 de angajaţi au servit 61 de milioane de burgeri şi trei milioane de cafele doar la McDonald’s” a completat Daniel Boaje, Director General Premier Restaurants România

Începând cu anul 2016, McDonald’s este parte a companiei Premier Capital, partenerul pentru dezvoltare a restaurantelor McDonald’s din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania şi Malta. Premier Capital plc operează 134 de restaurante în locatii importante, mai mult de jumătate dintre ele având McDrive şi numeroase cafenele McCafé. În România, McDonald’s este lider al pieţei restaurantelor, cu 68 de restaurante în 21 de oraşe. Până în prezent, compania a investit peste 800 de milioane de lei în România, are 4.350 de angajaţi şi primeşte zilnic peste 190.000 clienţi.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.