Pragul de 0,6 lei/acţiune rămâne greu de spart pentru Fondul Proprietatea

Autor: Stefan Musgociu Postat la 05 februarie 2013 17 afişări

Bursa de la Bucureşti a încheiat şedinţa în stagnare, într-o piaţă apatică şi unde tranzacţiile cu acţiunile Fondului Proprietatea, SIF Oltenia şi BRD au asigurat aproape trei sferturi din lichiditatea de doar 14,7 milioane de lei. Piaţa a fost pe creştere uşoară încă din primele minute, deşi pieţele vest-europene erau în scădere.

Bursa de la Bucureşti a încheiat şedinţa în stagnare, într-o piaţă apatică şi unde tranzacţiile cu acţiunile Fondului Proprietatea, SIF Oltenia şi BRD au asigurat aproape trei sferturi din lichiditatea de doar 14,7 milioane de lei. Piaţa a fost pe creştere uşoară încă din primele minute, deşi pieţele vest-europene erau în scădere. În ultima jumătate de oră însă piaţa de la Bucureşti a pierdut câştigul fragil de la deschidere, iar până la închidere a fluctuat nesemnificativ în jurul nivelului de vineri. Astfel, la finalul şedinţei majoritatea indicilor BVB înregistrau variaţii de sub 0,1%, în timp ce bursele vest-europene erau în scădere cu până la 1,6%. "Este ciudat că deşi pieţele europene au înregistrat scăderi de peste 1%, bursa de la Bucureşti nu a fost afectată. Probabil că această lipsă de reacţie a fost cauzată de volumele mici de tranzacţionare", a declarat directorul general al firmei de brokeraj Rombell Securities, Adrian Tod. Investitorii au tranzacţionat în total acţiuni de doar 14,7 milioane de lei (3,3 milioane de euro), valoare de aproape două ori mai redusă decât rulajul de vineri. Aproape 75% din lichiditatea pieţei a fost asigurată de transferuri cu acţiunile Fondului Proprietatea (4,1 milioane de lei), SIF Oltenia (4,6 milioane de lei) şi BRD (1,8 milioane de lei).

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Fondul Proprietatea,
actiuni,
bursa
/actualitate/pragul-de-0-6-lei-actiune-ramane-greu-de-spart-pentru-fondul-proprietatea-10544204
10544204
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.