Poziţia României în privinţa independenţei Cataloniei. Meleşcanu: Este ilegală fragmentarea unei ţări fără negociere cu statul respectiv

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 07 octombrie 2017 358 afişări

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, sâmbătă, la Adunarea Parlamentară NATO, care se desfăşoară la Bucureşti, referindu-se la situaţiile din Kosovo, Catalonia şi Kurdistan, că este ilegală fragmentarea unei ţări fără negociere cu statul respectiv.

”Poziţia noastră cu privire la situaţia din Kosovo, Metohia, ceea ce este valabil şi pentru Catalonia şi pentru Kurdistan, poziţia noastră este una de principiu. Considerăm că este ilegal să se decidă cu privire la fragmentare unei ţări fără negocieri cu guvernul şi cu statul care este practic singura organizare care reprezintă structurarea unei ţări”, a declarat Teodor Meleşcanu.

El a invocat şi prevederile Dreptului internaţional.

”Prin urmare, noi rămânem fideli acestei poziţii indiferent ce se întâmplă în alte părţi ale Europei sau ale lumii şi sperăm foarte mult că ceilalţi parteneri UE şi din alte organizaţii vor înţelege că este o poziţie de principiu, de principii, pe care o respectăm dacă vrem să respectăm integral prevederile Dreptului internaţional”, a mai spus şeful Diplomaţiei româneşti.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MELEŞCANU,
CATALONIA,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.