Poza zilei: A venit circul la Vatican

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 02 decembrie 2012 42 afişări

Papa Benedict al XVI-lea a asistat, sâmbătă, la un spectacol de circ susţinut la Vatican, s-a întreţinut cu artiştii şi chiar s-a aventurat să mângâie un pui de leu participant la reprezentaţie.

Benedict, în vârstă de 85 de ani, a aplaudat şi s-a simţit bine la spectacol, ba chiar a luat un pui de leu să-l scarmene, papa fiind un cunoscut iubitor de feline. În Piaţa Sf. Petru au fost montate un cort uriaş de circ şi un carusel, iar mii de artişti din diverse ţări - dresori, clovni, acrobaţi, păpuşari, actori de teatru ambulant, dansatori şi cântăreţi ambulanţi - au participat la audienţa papală care le-a fost dedicată.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Pontifical pentru Migranţi şi Persoane cu profesii itinerante, care se ocupă de problemele migranţilor, ale refugiaţilor, ale celor care lucrează departe de casă ori nu au o locuinţă stabilă. Papa Benedict a apreciat "viaţa de sacrificii" pe care circarii şi artiştii itineranţi o duc pentru a oferi distracţie şi veselie oamenilor şi a pledat pentru ca autorităţile "să recunoască funcţia socială şi culturală a spectacolelor itinerante şi să-i sprijine pe artişti" atunci când aceştia au probleme cu autorizaţiile şi permisele de lucru, cu găsirea locurilor pentru reprezentaţii ori cu instruirea şcolară a copiilor lor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
poza zilei,
Vatican,
circ,
Papa Benedict
/actualitate/poza-zilei-a-venit-circul-la-vatican-10361998
10361998
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.