Povestea Tereziei, pensionara româncă din Germania, care a devenit ghid de turism şi îi convinge pe nemţi să viziteze România

Postat la 15 februarie 2022 181 afişări

Povestea Tereziei, pensionara româncă din Germania, care a devenit ghid de turism şi îi convinge pe nemţi să viziteze România

Terezia este o bunicuţă ageră, extrem de activă, care poate să-ţi povestească ore în şir, fără întrerupere, despre România, dar mai ales despre Clisura Dunării. Are 70 de ani, doar în actul de identitate, pentru că în realitate nu-i arată. A ales să devină ghid de turism ca şi hobby, încă de pe vremea când muncea ca asistentă medicală. I-a plăcut atât de mult această îndeletnicire că o continuă şi în prezent. Începuturile au fost în oraşul german, unde s-a stabilit, apoi a decis că trebuie să-şi promoveze ţara.

Terezia Berghe s-a născut, în urmă cu 70 de ani, într-o familie de etnici germani din Lugoj. S-a stabilit în urmă cu 30 de ani în Germania, în oraşul Lauffen am Neckar, unde a lucrat ca şi asistentă medicală pe ambulanţă, meserie pe care a practicat-o şi înainte de a pleca din România.

Chiar dacă a stat foarte mult timp departe de ţară şi de Banatul său natal, Terezia spune că întotdeauna şi-a dorit să revină. În perioada când încă muncea şi era angajată îşi făcea concediile aici, iar după ce s-a pensionat şi-a găsit o nouă îndeletnicire. A devenit ghid profesionist de turism.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ghid,
romania,
turism

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.