Povestea omului care a profitat de atrocităţile făcute de nazişti pentru a construii un imperiu. Nepoţii lui sunt miliardari şi în zilele noastre

Postat la 19 mai 2019 6554 afişări

Bunicul era a fost unul dintre cei mai bogaţi oameni din Germania, construind un imperiu al armelor pe spatele unor muncitori plătiţi mizer. Tatăl lor a fost implicat într-unul dintre cele mai mari scandaluri politice din Germania de după 1945, pierzând o mare parte din averea familiei.

Povestea omului care a profitat de atrocităţile făcute de nazişti pentru a construii un imperiu. Nepoţii lui sunt miliardari şi în zilele noastre

Cu toate acestea, au rămas suficienţi bani pentru ca Viktoria-Katharina Flick şi fratele său geamăn, Karl-Friedrich Flick, să devină la 19 ani cei mai tineri miliardari ai lumii.

 

Fiecare deţine câte 1,8 miliarde de dolari, potrivit datelor Bloomberg.

 

Istoria întunecată a familiei începe cu Friedrich Flick, care a petrecut trei ani în închisoare după ce a fost condamnat pentru crime de război de către tribunalul de la Nurnberg. El construise un imperiu al oţelului, care s-a extins prin preluarea unor companii din teritoriile ocupate de nazişti. Potrivit unui studiu publicat în 2008, peste 4.000 de muncitori au murit în fabricile deţinute de Flick.

 

 

Fiul său, Friedrich Karl Flick, a preluat frâiele afacerii de familie în 1972, devenind unic proprietar al celui mai mare conglomerat din Germania. În anii '80, el a fost implicat într-un scandal legat de donaţiile către partide politic. Afacerile s-au prăbuşit, iar Flick a început să investească pe bursă; la moartea sa, el a lăsat celor doi copii câte un miliard de dolari.

 

Banii au fost administraţi ulterior de Privatstiftung, un fond de investiţii austriac.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
germania,
bloomberg,
miliardari,
nazism

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.