Poşta din SUA, afectată de pierderi, nu va mai livra scrisori sâmbăta, pentru a-şi reduce costurile

Autor: Radu Bostan Postat la 10 februarie 2013 22 afişări

USPS, compania naţională de poştă a Statelor Unite, care se confruntă de mulţi ani cu probleme financiare grave, va renunţa la a mai livra scrisori şi pachete sâmbăta, pentru a economisi 2 miliarde de dolari anual, informează Associated Press.

USPS, compania naţională de poştă a Statelor Unite, care se confruntă de mulţi ani cu probleme financiare grave, va renunţa la a mai livra scrisori şi pachete sâmbăta, pentru a economisi 2 miliarde de dolari anual, informează Associated Press. Schimbarea se va face de-abia peste şase luni, pentru a permite clienţilor rezidenţiali şi companiilor să se pregătească. Deşi compania nu primeşte bani de la bugetul de stat, ea se supune controlului parlamentar, iar o astfel de modificare ar trebui aprobată de Congres. Oficialii poştei susţin că aproape şapte din 10 americani sprijină compania în demersul său de a reduce livrările la doar cinci zile pe săptămână. USPS a înregistrat pierderi de 15,9 miliarde de dolari în anul financiar 2012, de trei ori mai mult decât pierderile de 5,1 miliarde de dolari din 2011. Principala problemă financiară a companiei nu vine din fluxurile mai reduse de colete poştale, ci de costurile tot mai mari cu contribuţiile la asigurări de sănătate pentru angajaţii care urmează să iasă la pensie. Aceste cheltuieli au reprezentat 11,1 miliarde de dolari; fără ele şi alte costuri cu forţa de muncă, USPS ar fi înregistrat pierderi de "doar" 2,4 miliarde de dolari, în scădere faţă de anul precedent.

Alte stiri pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Poşta din SUA,
USPS,
scrisori
/actualitate/posta-din-sua-afectata-de-pierderi-nu-va-mai-livra-scrisori-sambata-pentru-a-si-reduce-costurile-10553700
10553700
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.