Populaţia României ar putea dispărea până în jurul anului 3200

Postat la 23 august 2011 21 afişări

Populaţia României va dispărea până în jurul anului 3200, cea din Hong Kong nu va apuca anul 2.800, iar populaţiile din Germania, Spania, Italia şi Rusia nu vor vedea nici ele următorul mileniu, dacă se menţine trendul descendent al ratei natalităţii în lume, conform The Economist.

Potrivit unui material publicat în The Economist, multe femei din zonele prospere ale Asiei au intrat în "greva căsătoriilor", preferând să rămână singure toată viaţa, decât să se mărite. Acesta este unul dintre motivele pentru care ratele natalităţii în Asia au scăzut, fenomenul extinzându-se însă şi în alte 83 de ţări şi teritorii din restul lumii. Astfel, femeile nu vor avea suficiente fiice care să le înlocuiască, împiedicând creşterea ratelor natalităţii. De exemplu, în Hong Kong, 1.000 de femei dau naştere la numai 547 de fete, potrivit datelor din zilele noastre. Dacă situaţia nu s-ar schimba, aceste 547 de fiice vor fi urmate, la rândul lor, de numai 299 de fete, şi aşa mai departe.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
societate,
populatie,
romania,
disparitie
/actualitate/populatia-romaniei-ar-putea-disparea-pana-in-jurul-anului-3200-8645636
8645636
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.