Popa, BNR: Retrogradarea ratingului Greciei nu va pune presiuni semnificative asupra leului

Postat la 15 iunie 2011 9 afişări

Retrogradarea ratingului Greciei de catre agentia de rating Standard & Poor’s nu va pune presiuni semnificative asupra leului, dar posibilitatea contagiunii ramane in continuare preocupanta pentru autoritatile romane, a declarat marti viceguvernatorul BNR Cristian Popa.

Potrivit oficialului BNR, situatia din Grecia, precum si a altor economii de la periferia zonei euro care au probleme cu datoriile suverane, ar putea afecta Romania prin canalul increderii in economie, ceea ce ar putea determina o incetinire usoara a cresterii PIB. Popa a adaugat ca decizia privind datoria Greciei trebuie sa ia in considerare o participare voluntara a creditorilor privati, iar cea mai buna solutie este cea care reface increderea si continua reformele. "Nu vreau sa calific drept oportuna o solutie sau alta. Trebuie agreata o solutie in care creditorii privati participa voluntar", a spus Popa, intrebat daca pentru Romania ar fi mai bine ca datoriile statului elen sa fie restructurate sau sa se continue actualul program.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
popa,
bnr,
rating,
impact,
leu
/actualitate/popa-bnr-retrogradarea-ratingului-greciei-nu-va-pune-presiuni-semnificative-asupra-leului-8342693
8342693
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.