Ponta: Şeful celulei de criză, şeful şi directorul de operaţiuni ROMATSA vor fi demişi. Cer în CSAT demiterea şefului STS

Autor: Razvan Muresan Postat la 22 ianuarie 2014 473 afişări

Premierul Victor Ponta a susţinut, miercuri, o declaraţie de presă la Palatul Victoria, privind modul în care au reacţionat autorităţile în cazul accidentului aviatic din Cluj, solicitând demisia secretarului de stat Cătălin Chiper, coordonatorul celulei de salvare, dar şi a şefului ROMATSA, Aleodor Frâncu. De asemenea, înlocuirea şefului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Marcel Opriş, va fi cerută de Guvern în CSAT.

Ponta: Şeful celulei de criză, şeful şi directorul de operaţiuni ROMATSA vor fi demişi. Cer în CSAT demiterea şefului STS

Motivarea demiterilor va fi transmisă ulterior presei. Premierul a prezentat concluziile raportului realizat de vicepremierul Gabriel Oprea asupra incidentului din judeţul Cluj în care două persoane şi-au pierdut viaţa şi cinci au fost rănite. Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

La bord se aflau patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor - studenta şi doi membri ai echipajului de zbor - pilotul Adrian Iovan şi copilotul Răzvan Petrescu.

Declaraţiile premierului:

    Concluziile preliminare ale raportului pe care l-am solicitat privind modul în care instituţiile statului au intervenit după accidentul aviatic: au existat în operaţiunea de căutare şi salvare deficienţe inacceptabile pe care le consider ca provocând o indignare. Aceste lucruri necesită acţiuni foarte clare de îmbunătăţire a sistemului de intervenţie.

    Ministerul de Interne, ROMATSA şi STS lucrurile au funcţionat inacceptabil de încet. Am decis înlocuirea din funcţie a secretarului de stat Chiper, înlocuirea directorului general ROMATSA şi a directorului de operaţiuni şi voi solicita înscrierea pe ordinea de zi a CSAT a unui raport privind activitatea STS şi înlocuirea şefului.

    Prezint condoleanţe familiilor celor două victime. Este evident o tragedie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
victor ponta,
sts,
director,
demiteri
/actualitate/ponta-seful-celulei-de-criza-seful-si-directorul-de-operatiuni-romatsa-vor-fi-demisi-cer-in-csat-demiterea-sefului-sts-11943014
11943014
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.