Ponta: România ar putea atinge în acest an o creştere economică de 3%

Autor: Departamentul Economic Postat la 14 noiembrie 2014 40 afişări

România ar putea atinge în acest an o creştere economică de 3%, după nivelul de 3,5% înregistrat anul trecut, a declarat premierul Victor Ponta, după datele anunţate, vineri, de către Institutul Naţional de Statistică.

El a apreciat că datele care indică o creştere a producţiei industriale, bazată mai ales pe industria prelucrătoare, relevă că această creştere economică este una sănătoasă, nu influenţată de speculaţii imobiliare şi financiare, ci pe producţie şi exporturi.

Economia a crescut cu 1,9% în cel de-al treilea trimestru comparativ cu trimestrul al doilea din acest an, serie ajustată sezonier, şi cu 2,8% pe primele nouă luni, cu 0,4 puncte procentuale peste avansul anual înregistrat în luna iunie, potrivit datelor semnal publicate de Institutul Naţional de Statistică.

De asemenea, datele revizuite publicate de Institutul Naţional de Statistică arată că economia românească a evitat intrarea în recesiunea tehnică, întrucât PIB-ul din trimestrul întâi a urcat cu 0,5%, comparativ cu o scădere de 0,1% la ultima revizuire anunţată, în timp ce scădere din T2 a fost de numai 0,3%.

Datele provizorii anunţate anterior de INS indicau o scădere a economiei de 0,1% pe primul trimestru şi de 0,9% pe al doilea trimestru.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GUVERN,
PIB,
crestere economica
/actualitate/ponta-romania-ar-putea-atinge-in-acest-an-o-crestere-economica-de-3-13554401
13554401
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.