Ponta: PSD sprijină solicitarea lui Iohannis privind procedurile rapide de ridicarea imunităţilor

Autor: Liviu Dadacus Postat la 28 ianuarie 2015 36 afişări

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat, miercuri, după consultările de la Cotroceni, convocate de şeful statului, Klaus Iohannis, că PSD sprijină solicitarea acestuia privind introducerea în regulamentele Camerei şi Senatului a unor proceduri cât mai rapide de ridicarea a imunităţilor.

"Am discutat şi am reiterat sprijinul PSD şi al grupurilor noastre parlamentare pentru o modificare a regulamentelor celor două Camere, pornind de la solicitarea preşedintelui referitoare la proceduri cât mai rapide privind ridicarea imunităţii parlamentare. Şi aici, după cum ştiţi, la Camera Deputaţilor şi la Senat nu mai există niciun fel de solicitare a organelor de anchetă la care să nu se fi dat curs", a spus Ponta.

El a precizat că PSD a propus o modificare mai amplă a regulamentelor celor două Camere care să facă activitatea Parlamentului mai transparentă, mai eficientă şi mai responsabilă în faţa alegătorilor.

"Mai concret, (am propus, n.r.) un mod de lucru şi la Cameră şi la Senat care să urmeze modelul de la Parlamentul European şi anume ziua de luni să fie zi de lucru în grupurile parlamentare şi de prezenţă a Guvernului fie prim-ministru, fie miniştri, în faţa celor două Camere pentru a răspunde la întrebări şi interpelări la diverse teme aflate pe ordinea de zi", a spus Ponta.

El a adăugat că PSD a propus ca ziua de marţi să fie dedicată activităţii în comisii, iar miercuri şi joi să fie dezbateri în plen şi vot final.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PREŞEDINTE,
PREMIER,
IMUNITATE
/actualitate/ponta-psd-sprijina-solicitarea-lui-iohannis-privind-procedurile-rapide-de-ridicarea-imunitatilor-13790115
13790115
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.