Ponta: Ideea de competiţie e ideală la producători gaze. La unul-decizia e la Viena, la altul-la DNA

Postat la 08 aprilie 2014 44 afişări

Ideea de competiţie şi piaţă liberă este una "ideală" pe piaţa gazelor din România, deoarece sunt doar doi producători şi deciziile în cazul unuia se iau la Viena, iar în cazul celuilalt, la DNA, a afirmat, marţi, premierul Victor Ponta, la prezentarea activităţii pe 2013 a Consiliului Concurenţei.

Ponta: Ideea de competiţie e ideală la producători gaze. La unul-decizia e la Viena, la altul-la DNA

"România a avut curajul de a porni ceea ce înseamnă o adevărată reformă structurală în domeniul energiei. Evident că pericolele sunt foarte mari, pentru că, pe de-o parte, o piaţă liberă a energiei, iată, cum a fost cazul energiei electrice, a dus la o scădere a preţurilor şi la servicii de mai bună calitate, dar şi cu implicaţii negative, iar o altă piaţă, pe care în aceste zile încercăm să o facem cât mai liberă, piaţa gazelor, ne arată că nu întotdeauna ceea ce urmărim şi atingem ca şi scop. Este ideală ideea unei competiţii şi a unei pieţe libere, dar, de exemplu, la gaze avem doar doi producători - e greu să păstrezi, de fapt, un echilibru când ai doar doi jucători - la unul din aceşti jucători deciziile se iau la Viena, la celălalt cred că se iau la DNA", a spus Ponta.

El a arătat că este interesat ca reforma din domeniul energiei să nu afecteze marii consumatori, pentru că s-ar înregistra repercusiuni negative în domeniile social şi bugetar şi, de asemenea, ar scădea competitivitatea externă a României.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ponta-ideea-de-competitie-e-ideala-la-producatori-gaze-la-unul-decizia-e-la-viena-la-altul-la-dna-12428190
12428190
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.