Ponta: Guvernul aprobă miercuri mici ajustări la Codul de Procedură Penală, inclusiv clarificări legate de interceptări

Postat la 31 ianuarie 2014 44 afişări

Guvernul va aproba mici ajustări la Codul de procedură penală care vor clarifica şi problema interceptărilor, pe baza unei centralizări care va fi prezentată vineri pe site-ul Ministerului Justiţiei, a anunţat premierul Ponta, adăugând că este "o prostie" să spui că noul Cod protejează infractorii.

Ponta: Guvernul aprobă miercuri mici ajustări la Codul de Procedură Penală, inclusiv clarificări legate de interceptări

 El a precizat însă că această clarificare ar permite începerea urmăririi penale "faţă de fapte şi nu faţă de persoane".

Ponta a precizat totodată că, la începutul săptămânii viitoare, în Parlament va fi aprobată o lege de abrogare a articolului 278 din noul Cod penal care poate îngrădi libertatea şi activitatea mass-media.

Premierul a arătat că, ca orice legi complexe, pot apărea în practică interpretări diferite şi inadvetenţe, iar ministrul Justiţiei a discutat în acest sens cu Consliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ăi, în măsura în care aceste inadvertenţe pot afecta în vreun fel sau altul activitatea instanţelor sau a parchetelor, vor fi operate "mici ajustări".

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ponta-guvernul-aproba-miercuri-mici-ajustari-la-codul-de-procedura-penala-inclusiv-clarificari-legate-de-interceptari-11998589
11998589
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.