Ponta, despre condamnarea lui Voiculescu: Dacă aş fi un simplu cetăţean mi-aş spune părerea

Autor: Departamentul Corespondenţi Postat la 11 august 2014 54 afişări

Premierul Victor Ponta spune că dacă ar fi un ”simplu cetăţean” şi-ar spune părerea despre condamnarea lui Dan Voiculescu, dar întrucât ocupă ”o funcţie publică” nu trebuie să comenteze deciziile justiţiei.

Întrebat, luni, la Târgovişte, unde a participat la o manifestare religioasă, cum comentează condamnarea lui Dan Voiculescu la zece ani de închisoare, premierul Victor Ponta a răspuns că nu doreşte să-şi exprime o opinie, în condiţiile în care ocupă o funcţie publică.

”Dacă aş fi simplu cetăţean v-aş spune părerea mea. Ocup o funcţie publică, cea de prim-ministru, şi, după cum ştiţi foarte bine şi deciziile CSM sunt în acest sens, preşedintele, prim-ministrul trebuie să nu comenteze deciziile justiţiei. Consider că declaraţiile lui Băsescu de marţi au fost făcute pentru a influenţa justiţia şi eu nu vreau să fac aceeaşi greşeală”, a afirmat Victor Ponta.

De asemenea, întrebat dacă are de gând să îl graţieze pe Dan Voiculescu în situaţia în care va fi ales preşedinte al României, Ponta a spus că aceste ”susţineri” ale PNL sunt, de fapt, ”discursul lui Traian Băsescu”.

”Vreau să vă spun următorul lucru: am văzut aceste susţineri ale celor de la PNL şi mi-am adus aminte că în 2012 Traian Băsescu spunea că l-am suspendat pentru ca domnul Antonescu să graţieze nu ştiu ce oameni. Deci e exact acelaşi discurs al domnului Băsescu. Cei de la PNL acum fiind cu Traian Băsescu au acelaşi discurs şi nu vreau să facem politică când e vorba de lucruri serioase”, a spus Victor Ponta.

Şeful Guvernului a spus că va candida la alegerile prezidenţiale şi ”în mod democratic românii vor decide la vot cine va fi noul preşedinte”.

Ponta s-a aflat la Catedrala Mitropolitană din Târgovişte, unde a participat la sărbătoarea Sfântului Nifon.

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv, vineri, în dosarul privatizării ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, şi Sorin Pantiş, fost ministru, la şapte ani de închisoare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PONTA,
VOICULESCU,
condamnare
/actualitate/ponta-despre-condamnarea-lui-voiculescu-daca-as-fi-un-simplu-cetatean-mi-as-spune-parerea-13070641
13070641
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.