Ponta: Codul Silvic, repins de Iohannis, intră marţi în dezbaterea comisiei. PSD îşi menţine poziţia

Autor: Departamentul Politic Postat la 09 mai 2015 58 afişări

Proiectul Codului Silvic, aflat în Parlament spre reexaminare la cererea preşedintelui Iohannis, va fi marţi în dezbaterea comisiei din Camera Deputaţilor, iar PSD îşi menţine poziţia de a adopta un Cod care să prevină şi sancţioneze defrişări ilegale şi monopolul, spune liderul PSD, premierul Victor Ponta.

"Am vorbit cu Moldovan, preşedinta comisiei de mediu din Camera Deputaţilor, şi marţi va fi din nou Codul Silvic în dezbatere, iar noi rămânem pe poziţia pe care am fost, aceea de a adopta un Cod -la care, culmea, am lucrat şi cu liberalii, cu Lucia Varga, atunci, acum s-au mai răzgândit - prin care prevenim, combatem şi sancţionăm defrişările ilegale şi monopolul pe piaţă al oricărei companii", a spus Ponta.

Codul Silvic este reexaminat de Parlament la cererea preşedintelui Klaus Iohannis.

Senatul a respins, săptămâna trecută, modificările solicitate prin cererea de reexaminare şi a votat legea în varianta iniţială.

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a declarat, vineri, la Suceava, că asupra preşedintelui României Klaus Iohannis "planează o suspiciune” că nu ar fi de partea românilor pentru că nu a fost de acord cu Codul Silvic votat de Parlament şi a cerut reexaminarea legii.

Vineri, purtătorul de cuvânt al PSD a afirmat că vrea să creadă că respingerea Codului Silvic nu a fost rezultatul lobby-ului unei firme din industria lemnului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PONTA,
COD SILVIC,
/actualitate/ponta-codul-silvic-repins-de-iohannis-intra-marti-in-dezbaterea-comisiei-psd-isi-mentine-pozitia-14234786
14234786
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.