Ponta: ANAF poate să lucreze mai bine, mica evaziune este o mentalitate care trebuie schimbată

Autor: Ovidiu Bărbulescu Postat la 06 mai 2015 271 afişări

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) ar putea să lucreze mai bine, dar lucrurile merg în direcţia bună pentru combaterea evaziunii fiscale, a afirmat premierul Victor Ponta, adăugând că mica evaziune reflectă o mentalitate care trebuie schimbată.

"Cred că ANAF-ul poate să lucreze mai bine, cred că trebuie să urmărim să nu fie abuzuri, dar principiul e corect şi vreau să continuăm să combatem evaziunea fiscală şi să-i convingem pe oameni să se conformeze voluntar la ceea ce este o obligaţie constituţională. Mica evaziune fiscală reflectă o mentalitate pe care trebuie să o schimbăm şi îmi asum toate riscurile, că pierdem voturi, că mă critică jurnalişti evazionişti sau politicieni populişti", a declarat prim-ministrul, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern.

Ponta a arătat că lucrurile merg în direcţia bună şi a exemplificat cu faptul că sâmbata trecută pe litoral, la Mamaia, s-a facturat cât în tot sezonul de anul trecut.

Premierul a subliniat totodată că, în egala măsură cu combaterea corupţiei, trebuie luptat şi împotriva marii evaziuni fiscale, fenomene la fel de periculoase pentru societate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GUVERN,
ANAF,
EVAZIUNE
/actualitate/ponta-anaf-poate-sa-lucreze-mai-bine-mica-evaziune-este-o-mentalitate-care-trebuie-schimbata-14217070
14217070
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.