Polonia sugerează Greciei să ceară ajutorul Clubului de la Paris pentru renegocierea datoriilor

Postat la 13 septembrie 2011 10 afişări

Polonia a sugerat marţi Greciei să se inspire din experienţa sa de la ieşirea din comunism şi să recurgă la ajutorul Clubului de la Paris, specializat în renegocierea datoriilor ţărilor aflate în dificultate, pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă, transmite AFP.

"Grecia trebuie să profite de experienţa unor organisme instituţionale precum Clubul de la Paris, care a coordonat restructurarea a numeroase ţări", a declarat vicepremierul Waldemar Pawlak, care deţine şi funcţia de ministru al Economiei.

Pawlak a spus că este nevoie de soluţii bune, care au confirmat, Clubul de la Paris având "tehnologii şi mecanisme de reducere şi restructurare a datoriilor".

El a arătat că la ieşirea din comunism Polonia a profitat în 1991 de ajutorul Clubului de la Paris pentru a-şi reduce datoriile cu 50%.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Grecia,
Paris
/actualitate/polonia-sugereaza-greciei-sa-ceara-ajutorul-clubului-de-la-paris-pentru-renegocierea-datoriilor-8744170
8744170
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.