Un Schengen mai larg

Postat la 09 noiembrie 2007 1 afişăre

Uniunea Europeana a decis sa elimine, din 21 decembrie, controalele de frontiera cu noua dintre cei mai proaspeti membri ai sai, permitand libera deplasare a persoanelor prin Europa, din Portugalia pana in Estonia.

 Ministrii de justitie si de interne ai Uniunii Europene, intruniti la Bruxelles, au cazut de acord ca Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia, Slovenia, Estonia, Letonia, Lituania si Malta, care au aderat in 2004, sunt pregatite sa faca parte din zona Schengen.

Romania si Bulgaria, in schimb, mai asteapta, ministrii apreciind ca ambele tari trebuie sa faca mai mult in privinta securizarii frontierelor. Ministrii vor confirma aceasta decizie in luna decembrie, dupa consultarea Parlamentului European. Zona Schengen cuprinde in prezent 13 tari ale Uniunii Europene, plus Norvegia si Islanda. Se asteapta ca anul viitor sa se alature acestei zone a liberei calatorii Elvetia si Ciprul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UE,
Schengen
/actualitate/politic/un-schengen-mai-larg-1032433
1032433
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.