Opozitia in Parlament, sindicatele in strada ameninta soliditatea Guvernului

Postat la 03 octombrie 2010 50 afişări

In speranta unei decizii favorabile din partea Curtii Constitutionale (CC), care a amanat pentru zilele urmatoare pronuntarea pe legea pensiilor, opozitia a incercat sa induca ideea unui razboi rece cu presedinta Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

Considerata, impreuna cu chestorul Sever Voinescu, drept vinovata pentru adoptarea prin frauda a legii, Roberta Anastase a preferat sa nu mai conduca saptamana trecuta sedintele Camerei; asta a incurajat opozitia, in special PSD, sa ofere cu larghete presei informatii obtinute "pe surse din PDL" potrivit carora democrat-liberalii ar cere demisia lui Anastase, mai ales daca decizia Curtii Constitutionale va fi sa invalideze legea adoptata atat de tumultuos.

La randul lor, liberalii au anuntat ca deja au conturata o strategie de boicotare a sedintelor care vor mai fi conduse de Roberta Anastase. Astfel ca decizia Curtii Constitutionale, amanata pentru 6 octombrie, devine importanta si pentru continuarea lucrarilor curente ale Camerei Deputatilor.

Principala problema a democrat-liberalilor ameninta sa devina insa frecventa tot mai insistenta cu care sindicatele ies in strada pentru a protesta fata de actualul guvern. Dupa ce in urma unui miting scapat de sub control legal al politistilor s-a ajuns la demisia ministrului Vasile Blaga, anuntatele miscari de protest ale sindicatelor din educatie, de pe 5 octombrie, dar si mega-mitingul de circa 70.000 de participanti cu care confederatiile sindicale ameninta pentru jumatatea lunii in curs vor deveni serioase teste pentru soliditatea coalitiei de guvernare si a Guvernului insusi.

Nu de alta, dar in urmatoarele saptamani va veni si momentul motiunii de cenzura pe care PSD o tot promite de la sfarsitul legislaturii trecute: un climat social tensionat sub ferestrele Palatului Parlamentului nu are deloc rolul sa coalizeze parlamentarii puterii in jurul Guvernului, mai ales dupa experienta de la precedenta motiune, care a cazut din cauza a doar cateva voturi.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/opozitia-in-parlament-sindicatele-in-strada-ameninta-soliditatea-guvernului-7441314
7441314
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.