Niciunul dintre absolventii bursei Guvernul Romaniei nu a fost angajat de stat

Postat la 08 aprilie 2010 9 afişări

Programul de burse la universitati din strainatate, pentru care Guvernul a cheltuit din 2005 peste sase milioane de euro, a fost accesat de aproape 150 tineri, dar niciun absolvent nu a fost angajat de stat pana in prezent, desi studentii sunt obligati prin contract sa lucreze in institutii publice.

Din cauza dezinteresului institutiilor implicate, niciunul dintre absolventii acestui program nu a fost repartizat sa ocupe un post in sectorul public, conditie impusa tinerilor chiar de catre stat in schimbul bursei, iar Agentia Nationala a Functionarilor Publici (ANFP) solicita absolventilor sa urmeze si cursuri de manageri publici, ca unica solutie de repartizare a acestora pe un astfel de post, in conditiile in care legislatia aferenta programului nu prevede insa un astfel de curs, se arata intr-un document oficial redactat in urma cu trei saptamani.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Guvern,
absolventi,
angajare,
burse,
studenti
/actualitate/politic/niciunul-dintre-absolventii-bursei-guvernul-romaniei-nu-a-fost-angajat-de-stat-5840926
5840926
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.