Marea Britanie: Sefi noi, reguli noi

Postat la 17 mai 2010 7 afişări

Guvernul de coalitie britanic, format din conservatorii condusi de premierul David Cameron (foto dreapta) si liberal-democratii condusi de vicepremierul Nick Clegg (foto stanga), si-a anuntat programul economic, o solutie de compromis dintre viziunile celor doua formatiuni.

Intre altele, in politica fiscala s-a decis eliminarea impozitului pe venit pe primele 10.000 de lire sterline castigate anual. Masura promisa de partidul lui Nick Clegg va costa 17 miliarde de lire anual si va fi compensata prin marirea altor impozite, cum ar fi cel pe castigurile din capital.

Coalitia va convoca si un referendum privind schimbarea modului de scrutin parlamentar, din majoritar uninominal intr-o varianta mai aproape de reprezentarea proportionala. Reducerea uriasului deficit bugetar - 163 de miliarde de lire in anul fiscal 2009-2010, 12% din PIB - reprezinta probabil prima urgenta si la scurt timp dupa deschiderea noului parlament, la 25 mai, vor incepe discutiile in vederea adoptarii unui buget rectificativ de urgenta, la sfarsitul lui iunie sau inceputul lui iulie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
marea britanie,
parlament,
cameron
/actualitate/politic/marea-britanie-sefi-noi-reguli-noi-6120793
6120793
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.