Cine ajunge primul la 69: partida stransa putere – opozitie la Senat

Postat la 03 februarie 2011 10 afişări

69 la 68 este raportul de forte putere - opozitie in Senatul Romaniei la inceput de sesiune. Omul "de aur" pe care il are in plus puterea i-a facut pe senatorii arcului guvernamental sa bata cu pumnul in masa Biroului Permanent si sa ceara majoritate si in acest for de conducere.

Intrucat, pana acum, "partile" nu s-au inteles, urmeaza ca plenul sa decida miercurea viitoare noua configuratie a Biroului Permanent al Senatului. Negocierile opozitiei sunt ingreunate si de faptul ca cei 68 de alesi pe care-i are nu sunt toti "valizi", senatorul Catalin Voicu fiind in continuare in arest. Potrivit regulamentului Senatului, alegerea vicepresedintilor, secretarilor si chestorilor se face la inceputul fiecarei sesiuni ordinare. Impreuna cu presedintele, ales pe intreaga durata a mandatului Senatului, numarul membrilor Biroului Permanent al acestei camere se ridica la 13 - 4 vicepresedinti, 4 secretari si 4 chestori. Pana in acest moment, opozitia a detinut majoritatea, avand omul in plus, in fata puterii.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politic,
partide,
majoritate,
senat
/actualitate/politic/cine-ajunge-primul-la-69-partida-stransa-putere-opozitie-la-senat-7945255
7945255
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.