Poliţia thailandeză a arestat un cetăţean străin în cazul atentatului din Bangkok

Autor: Ioana Bojan Postat la 29 august 2015 56 afişări

Poliţia din Bangkok a anunţat sâmbătă că a arestat un cetăţean străin în legătură cu atentatul cu bombă de la templul Erawan, care a provocat moartea a 20 de persoane în capitala thailandeză la 17 august, relatează BBC News Online.

Forţele de ordine au percheziţionat un apartament din nordul Bangkokului, sâmbătă, unde au găsit materiale care ar putea fi folosite la fabricarea bombelor, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Suspectul "seamănă cu cel pe care îl căutam", a precizat purtătorul de cuvânt, Prawut Thavornsiri.

El a adăugat că bărbatul arestat este cetăţean străin, dar a refuzat să spună dacă este turc, aşa cum relatează presa locală.

Poliţia a afirmat după atac că acesta a fost plănuit cu cel puţin o lună înainte şi cel puţin zece persoane au fost implicate, dar a exclus o legătură cu terorismul internaţional.

Un mandat de arestare a fost emis pentru un bărbat neidentificat văzut în imaginile camerelor de supraveghere în timp ce lăsa un rucsac la templu, cu puţin înainte de explozie.

Autorităţile au oferit o recompensă de 28.000 de dolari pentru informaţii, dar deocamdată nu se ştie dacă aceasta a avut vreun rol în arestarea de sâmbătă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
THAILANDA,
POLIŢIE,
ATENTAT
/actualitate/politia-thailandeza-a-arestat-un-cetatean-strain-in-cazul-atentatului-din-bangkok-14692941
14692941
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.