Plumb, despre iniţiativa lui Stanciu (PSD): Guvernul nu susţine introducerea pensiilor speciale

Autor: Liviu Dadacus Postat la 09 decembrie 2014 38 afişări

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat, marţi, la Parlament, ca reacţie la iniţiativa legislativă a unui deputat PSD, că Guvernul nu susţine introducerea pensiilor speciale pentru parlamentari, şi că este ”absolut necesar” să existe un sistem unitar de pensii care să nu prevadă privilegii.

”Punctul de vedere al ministerului, respectiv al Guvernului, este de a nu susţine introducerea pensiilor speciale pentru tot ceea ce înseamnă parlamentari. Noi considerăm că este absolut necesar să existe un sistem unitar de pensii, care să nu acorde pentru anumite categorii sau pentru o anumită categorie privilegii”, a spus Rovana Plumb.

Ea a precizat ca în sistemul de pensii să existe o unitate de măsură care să fie aceeaşi şi pentru cei care au lucrat în diverse sectoare economice de activitate şi care în momentul de faţă primesc pensie în conformitate cu legea în vigoare.

Rovana Plumb a făcut aceste declaraţii referindu-se la Propunerea legislativă initiată de deputatul PSD Anghel Stanciu, privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din rândul aparatului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea, din rândul personalului diplomatic şi consular, din rândul funcţionarilor publici parlamentari, din rândul deputaţilor şi senatorilor, din rândul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă şi din cadrul Curţii de Conturi, care se află pe ordinea de zi a Comisiei de Muncă a Camerei.

Camera Deputaţilor este for decizional în ceea ce priveşte această propunere legislativă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PLUMB,
PENSII,
/actualitate/plumb-despre-initiativa-lui-stanciu-psd-guvernul-nu-sustine-introducerea-pensiilor-speciale-13711152
13711152
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.