Ploi, ninsori şi vânt în aproape toată ţara, de vineri dimineaţă

Postat la 14 ianuarie 2016 309 afişări

Ploi, ninsori şi vânt în aproape toată ţara, de vineri dimineaţă

Vremea se va înrăutăţi începând de vineri dimineaţă, în Maramureş, Transilvania şi la munte va ninge, iar în Crişana, Banat şi Oltenia vor fi ploi, lapoviţă şi ninsoare, iar din noaptea de sâmbătă spre duminică, ninsorile se vor extinde şi în sudul şi sud-estul ţării.

Potrivit unei informări transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, începând de vineri dimineaţă, în jumătatea de vest a ţării vor fi precipitaţii pe arii extinse, în general moderate cantitativ, urmând a se cumula local 15-20 de litri pe metru pătrat.

În zonele montane şi submontane va ninge şi se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Munţii Banatului.

În Maramureş şi în Transilvania vor predomina ninsorile, iar în Crişana, Banat şi Oltenia se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze ce vor depăşi, pe crestele înalte, 70-80 de kilometri pe oră la rafală, viscolind sau spulberând zăpada, dar şi în sud-vest şi temporar în regiunile estice şi sud-estice, cu rafale de 50-60 de kilometri pe oră.

Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică, vremea se va înrăutăţi în sudul şi sud-estul ţării, unde aria ninsorilor se va extinde, iar vântul se va intensifica.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ploi-ninsori-si-vant-in-aproape-toata-tara-de-vineri-dimineata-14965224
14965224
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.