Planuri pentru a conecta milioane de dispozitive IoT

Autor: Florin Casota Postat la 14 ianuarie 2016 124 afişări

Planuri pentru a conecta milioane de dispozitive IoT

Ericsson şi Verizon vor colabora pentru dezvoltarea şi lansarea unei soluţii de conectare la reţea de tip LPWA (cellular low-power wide-area) care va servi unei game largi de aplicaţii IoT.

„Reţeaua LTE Verizon furnizează platforma ideală pentru accelerarea implementării soluţiilor IoT destinate consumatorilor, oraşelor şi industiilor”, a menţionat Adam Koeppe, Vice President, Network Technology and Planning, Verizon. „Suntem dedicaţi simplificării aplicaţiilor IoT şi, în acest sens, am lansat o platformăpentru dezvoltatori – ThingSpace – şi am făcut progrese în ceea ce priveşte performanţa reţelelor noastre. Noul software Ericsson ne va permite să extindem acoperirea dispozitivelor IoT low-cost, în acelaşi timp garantând o durată de viaţă a bateriilor acestora de câţiva ani.”

Reţelele LTE pot deja susţine aplicaţii de înaltă capacitate şi cu latenţă scăzută. Soluţia LPWA a Ericsson va îmbunătăţi reţeaua LTE a Verizon pentru a putea conecta mai multe dispozitive IoT, răspunzând, în acelaşi timp, nevoilor de conectivitate ale operatorului pentru consum diminuat de energie, costuri scăzute şi complexitate redusă a operaţiunilor.

„Verizon este un partener ideal în procesul de dezvoltare a tehnologiilor celulare destinate cerinţelor de reţea pentru aplicaţiile IoT”, a spus Arun Bansal, Senior Vice President and Head of Business Unit Radio, Ericsson.„Aplicaţiile IoT sunt cele care vor stimula dezvoltarea 5G, astfel încât este esenţial pentru noi să lucrăm împreună cu operatori de top precum Verizon pentru a continua să aducem inovaţii în industrie şi ecosistemul IoT.”

IoT va schimba modul în care lucrăm şi trăim, folosind noi nivele de inteligenţă care ne vor putea conecta cu lumea înconjurătoare în moduri necunoscute până acum. Acest lucru va necesita stabilirea unor conexiuni la nivele mai înalte decât cele folosite până acum şi dezvoltarea unor soluţii scalabile care pot funcţiona împreună pentru a răspunde nevoilor din ce în ce mai diverse ale utilizatorilor.

Luna aceasta, Ericsson a demonstrat în cadrul CES 2016, în Las Vegas, modul în care pot fi folosite aplicaţiile IoT pentru a conecta scutere,motociclete sau dispozitive purtabile, pentru a administra contoare şi reţele inteligente de energie şi pentru a monitoriza calitatea apei.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/planuri-pentru-a-conecta-milioane-de-dispozitive-iot-14965100
14965100
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.