Planul unei familii de români de a cere indemnizaţii sociale în Marea Britanie generează polemici

Autor: Mihai Draghici Postat la 15 noiembrie 2014 94 afişări

Un imigrant român care lucrează în Marea Britanie intenţionează să îşi aducă familia în această ţară şi să ceară indemnizaţii sociale în valoare de 25.000 de lire (31.000 de euro), cazul fiind criticat dur de un deputat britanic şi de publicaţia Daily Mail, care denunţă un comportament "neruşinat".

Publicaţiile Daily Mail şi Daily Express prezintă cazul românului Nicu P, în vârstă de 30 de ani, care lucrează la un centru de colectare a deşeurilor din Marea Britanie.

Românul s-a mutat în Birmingham acum doi ani, iar Daily Mail susţine că acum ar intenţiona să îşi aducă în Marea Britanie soţia şi cei cinci copii, pentru care ar urma să ceară indemnizaţii sociale de 25.000 de lire sterline (31.200 de euro). "Este dreptul meu să cer indemnizaţii sociale în Marea Britanie", afirmă Nicu P., conform Daily Express.

"Planurile sale neruşinate de a profita de flexibilul sistem britanic de asistenţă socială au stârnit furie, analiştii afirmând că Marea Britanie a devenit un fel de 'Sfânt Graal' pentru imigranţi", comentează Daily Mail.

"Cazul acestei familii este reprezentativ pentru atitudinile est-europenilor faţă de Marea Britanie, demonstrând că sistemul este expus abuzurilor", a reacţionat deputatul britanic Khalid Mahmood.

Mulţi analişti britanici aşteaptă acum modul în care va fi aplicată o decizie a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene privind drepturile la indemnizaţii sociale.

Un stat membru al Uniunii Europene trebuie să aibă posibilitatea de a refuza acordarea de ajutoare sociale cetăţenilor străini care nu muncesc şi care vin dintr-o altă ţară UE doar pentru a obţine indemnizaţii sociale, a stabilit, marţi, Curtea de Justiţie a UE, sesizată într-o cauză cu români, de la o instanţă din Germania. Premierul Marii Britanii, David Cameron, a salutat decizia Curţii de Justiţie a UE privind accesul la indemnizaţii sociale, notând că este un verdict "semnificativ" şi "rezonabil".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
M.BRITANIE,
ROMÂNI,
/actualitate/planul-unei-familii-de-romani-de-a-cere-indemnizatii-sociale-in-marea-britanie-genereaza-polemici-13563562
13563562
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.