Planul Consiliului European pentru desăvârşirea proiectului euro: pierderea dreptului statelor de a stabili propriile bugete şi cedarea suveranităţii economice

Postat la 07 decembrie 2012 16 afişări

Ţările din zona euro şi-ar putea pierde puterea de a stabili propriile bugete şi ar putea ajunge să predea suveranitatea economică Bruxelles-ului prin planul secret al preşedintelui Consiliului European Herman Van Rompuy prin care acesta vrea să "finalizeze" proiectul monedei unice europene, scrie The Telegraph.

Planul pentru "realizarea uniunii economice şi monetare" a fost schiţat într-un document confidenţial văzut de The Telegraph. Acesta va fi discutat de liderii UE la summitul de săptămâna viitoare. Ideile schiţate de Rompuy variază de la reforme financiare deja discutate la o uniune politică în cadrul zonei euro. "Obiectivul general va fi ca politica economică să fie elaborată progresiv la nivel european", se arată în raport.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/planul-consiliului-european-pentru-desavarsirea-proiectului-euro-pierderea-dreptului-statelor-de-a-stabili-propriile-bugete-si-cedarea-suveranitatii-economice-10376635
10376635
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.