Piaţa muncii în picaj: Peste 1,2 milioane de contracte individuale de muncă au fost suspendate sau încetate până acum

Postat la 09 aprilie 2020 40 afişări

Piaţa muncii în picaj: Peste 1,2 milioane de contracte individuale de muncă au fost suspendate sau încetate până acum

Până la data de 9 aprilie, peste 1.000.000 de contracte de muncă au fost suspendate, în timp ce peste 200.000 de contracte de muncă au fost încetate, conform celui mai recent comunicat de la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS).

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS) a prezentat datele cu privire la situaţia contractelor de muncă suspendate (şomaj tehnic)/încetate, înregistrate la Inspecţia Muncii până la data de 9 aprilie.

Contracte individuale de muncă suspendate 1.030.973 din care:

·         321.014 – Industria prelucătoare

·         195.438 - Comert cu ridicata şi cu amănuntul; repararea autovehiculelor şi motocicletelor

·         119.983-Hoteluri şi restaurante     

Contracte individuale de muncă încetate 205.318 din care:

·         39.532 - Comerţ cu ridicata şi amănutul; repararea autovehiculelor şi motocicletelor

·         35.342 - Industria prelucrătoare

·         26.967 - Construcţii

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS) face acest demers pentru informarea corectă şi completă a opiniei publice, scrie în comuicatul de presă de pe site-ul insituţiei.

Guvernul României a decis să sprijine salariaţii angajatorilor aflaţi în şomaj tehnic prin acoperirea integrală a fondurilor aferente.

Astfel, angajatorii care au salariaţi prin Contracte Individuale de Muncă (CIM) şi pe care i-au înregistrat în REVISAL ca intrând în şomaj tehnic, se vor adresa Agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă din judeţul în care angajatorul are sediul social.

Celelalte persoane, care au alte forme de angajare (PFA, drepturi de autor etc.), se vor adresa Agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială din judeţul în care au înregistrat activitatea.

Întreaga comunicare între solicitanţi şi instituţiile vizate, respectiv solicitările şi depunerea documentelor, se face prin poşta electronică.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.