Petrolul se îndreaptă spre 50 dolari barilul după ce OPEC+ a ajuns la un compromis

Autor: Dorin Oancea Postat la 04 decembrie 2020 20 afişări

Preţurule futures alBrent a crescut la puţin sub 50 dolari pe baril vineri, deoarece principalii producători au convenit asupra unui compromis pentru creşterea uşoară a producţiei din ianuarie, dar să menţină reducerile pentru a face faţă cererii afectată de criză, anunţă Reuters.

Petrolul se îndreaptă spre 50 dolari barilul după ce OPEC+ a ajuns la un compromis

Brent a crescut cu 27 de cenţi, la 48,98 dolari pe baril până la 14:34 GMT, după ce a atins cea mai mare valoare de la începutul lunii martie, la 49,92 dolari. West Texas Intermediate a crescut cu 14 cenţi la 45,78 dolari pe baril. Ambele repere încheie a cincea săptămână consecutivă de câştiguri.

OPEC şi Rusia au convenit joi să crească livrările cu 500.000 de barili pe zi, din ianuarie, cu creşteri lunare încă nedefinite, nereuşind să ajungă la un compromis cu privire la o strategie comună pentru restul anului 2021.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
petrol,
evoluţie,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.