Petrolul pierde teren pe fondul temerilor legate de noi blocaje

Autor: Dorin Oancea Postat la 29 octombrie 2020 39 afişări

Preţurile petrolului au scăzut cu mai mult de 3% joi, prelungind declinul accentuat din ziua precedentă, sub presiunea semnelor peeivinsd reducerea cererii la nivel mondial, în timp ce guvernele reînnoiesc restricţiile pentru a contracara al doilea val de coronavirus, relatează Reuters.

Petrolul pierde teren pe fondul temerilor legate de noi blocaje

Preţul futures pentru ţiţeiul Brent a scăzut cu 1,28 dolari, sau cu 3,3%, la 37,84 dolari la 09:54 GMT, cel mai scăzut nivel de la mijlocul lunii iunie.

Preţul West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 1,27 dolari, sau 3,4%, până la minimul a şapte săptămâni, de 36,12 dolari.

Ambele contracte au scăzut miercuri cu peste 5%.

Cu cazurile COVID-19 în creştere în toată Europa, Franţa va cere oamenilor să rămână acasă pentru toate activităţile, cu excepţia celor esenţiale, de vineri, în timp ce Germania va închide baruri, restaurante şi teatre din 2 noiembrie până la sfârşitul lunii.

Organizaţia ţărilor exportatoare de petrol (OPEC) şi aliaţii săi vor monitoriza îndeaproape perspectiva deteriorării cererii.

OPEC şi aliaţii săi, împreună cunoscuţi sub numele de OPEC +, planifică reducerea reducerii producţiei în ianuarie 2021 de la 7,7 milioane de barili pe zi (bpd) la aproximativ 5,7 milioane bpd.

OPEC + este programat să se întâlnească pe 30 noiembrie şi pe 1 decembrie pentru a-şi stabili strategia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
petrol,
preţ,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.