Petrecerea s-a terminat: Vine o nouă CRIZĂ. FMI anunţă un nou dezastru, o furtună financiară perfectă care va avea urmări catastrofale

Postat la 12 aprilie 2018 2594 afişări

Şefa Fondului Monetar Internaţional Christine Lagarde a avertizat că regulile care stau la baza comerţului mondial „riscă să fie distruse” de forţele protecţioniste, potrivit Financial Times.

Petrecerea s-a terminat: Vine o nouă CRIZĂ. FMI anunţă un nou dezastru, o furtună financiară perfectă care va avea urmări catastrofale

Lagarde a avertizat cu privire la ameninţarea în creştere a unui război mondial şi la creşterea rapidă a datoriilor publice şi private la nivel mondial. Şefa FMI a subliniat însă că economia mondială îşi continuă creşterea solidă şi că rămâne optimistă cu privire la restul acestui an şi la 2019.

Comentariile acesteia vin cu o săptămână înainte ca miniştrii de finanţe din întreaga lume să se reunească în Washington pentru a discuta despre „norii negri care se adună la orizont”, după cum a declarat Lagarde.

Fondul Monetar Internaţional (FMI) apreciază că datoriile Chiniei s-au umflat atât de mult încât pot pune în pericol sta­bi­litatea financiară globală.

Cu alte cuvinte, una dintre cele mai pres­ti­gioase instituţii financiare interna­ţionale averti­zea­ză că din China ar putea veni o nouă criză finan­ciară.

Un prezicător mai puţin mainstream decât FMI crede că următoarea criză va veni din Occident, de la mari companii din topul Fortune 500. Marea criză financiară din 2007-2008, care a explodat în SUA sub presiunea creditelor ipotecare subprime şi a prăbuşirii băncii de investiţii Lehman Brothers, nu a fost prezisă de instituţii consacrate, ci de câţiva analişti ca Nouriel Roubini şi Raghuram Rajan, fost economist-şef al FMI între 2003 şi 2006 şi guvernator al băncii centrale a Indiei între 2013 şi 2016. Criza i-a făcut pe aceştia celebri şi a redus credibili­tatea în bănci centrale precum BCE, care n-a recunoscut furtuna financiară nici când aceasta i-a spart uşa. 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.