Peste 200 de restaurante McDonald's sunt inspectate în Rusia. Nouă au fost închise temporar

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 20 octombrie 2014 109 afişări

Autorităţile pentru siguranţa consumatorilor din Rusia inspectează peste 200 de restaurante McDonald’s din întreaga ţară, iar nouă dintre acestea au fost închise temporar, în urma unor decizii judecătoreşti, a anunţat luni compania americană, care va face contestaţie, relatează Bloomberg.

McDonald’s a început operaţiunile în Rusia în 1990, fiind considerată drept un simbol al perspectivelor de dezvoltare ale Rusiei, contribuind la deschiderea ţării către companiile străine.

Autorităţile ruse susţin că restaurantele McDonald's nu respectă normele sanitare, dar momentul şi amploarea inspecţiilor sunt văzute ca o reacţie la sancţiunile occidentale împotriva Rusiei.

Primul restaurant deschis de McDonald’s în Rusia, în piaţa Puşkin din Moscova, în faţa căruia s-au format cozi lungi la inaugurare, este în prezent închis, în urma unui ordin judecătoresc.

Statele Unite şi Uniunea Europeană au impus sancţiuni împotriva unor oficiali şi companii ruseşti, după ce preşedintele Vladimir Putin a anexat Crimeea în primăvara acestui an, escaladând cel mai grav conflict dintre cele două părţi de la încheierea Războiului Rece.

Ca răspuns la sancţiunile occidentale, Putin a interzis importuri de alimente din ţările occidentale în valoare de 9,5 miliarde de dolari.

McDonald’s are peste 35.600 de restaurante la nivel mondial, iar la sfârşitul lunii august în Rusia existau 440 de astfel de unităţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
MCDONALD'S,
restaurante,
inchidere,
autoritati
/actualitate/peste-200-de-restaurante-mcdonald-s-sunt-inspectate-in-rusia-noua-au-fost-inchise-temporar-13423425
13423425
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.