Peste 10.000 de persoane, inclusiv români, ar putea fi victimele "sclaviei moderne" în Marea Britanie

Autor: Ioana Bojan Postat la 29 noiembrie 2014 40 afişări

Între 10.000 şi 13.000 de persoane provenind din peste o sută de ţări, inclusiv România, ar putea fi victime ale "sclaviei moderne" în Marea Britanie, arată o analiză a Ministerului britanic de Interne, dată publicităţii sâmbătă şi citată de BBC News Online.

Între victimele "sclaviei moderne" figurează femei forţate să se prostitueze, angajaţi "sechestraţi" în gospodării şi lucrători pe câmp, în fabrici şi pe bărci de pescuit.

Potrivit datelor, printre victime se află persoane originare din peste 100 de ţări - cele mai multe din Albania, Nigeria, Vietnam şi Romania - dar şi adulţi şi copii născuţi în Marea Britanie.

Aceste date, care corespund anului 2013, reprezintă prima estimare oficială a fenomenului realizată de Guvern în Marea Britanie. Datele Centrului pentru combaterea traficului de persoane, din cadrul Agenţiei Naţionale împotriva criminalităţii, evocau anul trecut 2.744 de victime în Marea Britanie.

Ministerul de Interne a lansat o strategie pentru a combate sclavia. Echipe speciale ale Poliţiei de frontieră vor lucra în principalele porturi şi aeroporturi pentru a identifica potenţiale victime, iar legislaţia va fi consolidată în vederea confiscării veniturilor obţinute din această activitate ilegală.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
M.BRITANIE,
SCLAVIE,
ROMÂNIA
/actualitate/peste-10-000-de-persoane-inclusiv-romani-ar-putea-fi-victimele-sclaviei-moderne-in-marea-britanie-13671872
13671872
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.