Peste 1 milion de români suferă de tulburări ale somnului. Ce implicaţii grave au tulburările somnului

Autor: Georgiana Călin Postat la 16 martie 2017 177 afişări

Ziua Mondială a Somnului este marcată, anual, în ziua de vineri a celei de-a doua săptămâni întregi a lunii martie. Anul acesta, pe 17 martie, Asociaţia de pacienţi ASCID în parteneriat cu Societatea Română de Prenumologie lansează campania de conştientizare privind combaterea somnolenţei la volan.

Peste 1 milion de români suferă de tulburări ale somnului. Ce implicaţii grave au tulburările somnului

Tulburările somnului reprezintă un factor major de risc privind accidentele rutiere, de muncă şi casnice, boli cardiace şi metabolice etc. Dintre cele peste 80 de boli ale somnului, patologiile cele mai frecvente asociate cu somnolenţa din timpul zilei sunt insomnia şi apnea în somn. Peste 1 milion de români suferă de tulburări ale somnului, dintre care doar aproximativ 5000 sunt diagnosticaţi. Aşadar, campania îşi propune să atragă atenţia asupra tulburărilor de somn, cu mesajul că acesta pot fi ameliorate, identificarea fiind vitală. 

Sub sloganul „Siguranţa pe drum începe după un somn bun”, campania se adresează tuturor şoferilor profesionişti şi neprofesionişti şi are ca scop informarea şi educarea privind cauzele, consecinţele şi metodele de combatere a somnolenţei la volan.  Adresa oficială a campaniei este www.somnolenta.ro, website care oferă recomandări ale specialiştilor privind igiena somnului şi condusul preventiv, chestionare de evaluare, interviuri cu specialişti, articole medicale. 

„Nu uitaţi că somnul dumneavoastră, suficient ca durată, profunzime şi continuitate, depinde adesea viaţa dumneavoastră şi a celor dragi din jur” - Prof. Dr. Florin Mihălţan, responsabil naţional de program de studii complementare somnologiei şi VNI. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.