Perspectivele economice ale Americii sunt mai luminoase anul viitor, dar sunt umbrite de norii austerităţii

Postat la 18 decembrie 2012 45 afişări

Economia SUA, cea mai mare a lumii, are destule atuuri precum creditarea mai prietenoasă şi boom-ul gazelor naturale care i-ar putea aduce o creştere sănătoasă în a doua parte a anului viitor, spun analiştii, însă redresarea ar putea fi frânată de măsurile de austeritate care vor intra în vigoare automat la începutul anului viitor dacă liderii politici nu ajung la un consens.

Revenirea timidă a pieţei imobiliare, marjele record de profit ale companiilor mari, o piaţă a creditelor mai favorabilă pentru afacerile mici şi consumul care se anunţă exploziv după o perioadă în care populaţia a strâns cureaua ar putea fi factorii care vor impulsiona creşterea economică şi încuraja angajările într-o ţară în care rata şomajului de 7,7% este considerată a fi o catastrofă, scrie The New York Times.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
obama,
america,
economie,
austeritate
/actualitate/perspectivele-economice-ale-americii-sunt-mai-luminoase-anul-viitor-dar-sunt-umbrite-de-norii-austeritatii-10398722
10398722
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.