Pericolul ascuns dintr-un aliment pe care orice om îl are în bucătărie

Postat la 13 februarie 2017 250 afişări

Metodele clasice de preparare a orezului pot lăsa urme de arsenic în mâncare, potrivit oamenilor de ştiinţă. Experimentele derulate de aceştia sugerează că, atunci când este gătit în mod clasic, orezul poate cauza consumatorilor probleme de sănătate şi apariţia unor boli precum cele cardiovasculare, diabetul sau cancerul.

Pericolul ascuns dintr-un aliment pe care orice om îl are în bucătărie

Milioane de oameni se expun unui pericol imens atunci când consumă orez, în momentul în care acesta este fiert, pur şi simplu, până ce toată apa din recipientul de fierbere dispare. Această metodă de preparare lasă în urmă urme de arsenic, substanţă cu care orezul ajunge să fie contaminat în timpul procesului de creştere. Această contaminare este posibilă din cauza substanţelor toxice provenite în urma activităţii industriale. 

 

Arsenicul a fost asociat cu apariţia unei serii întregi de probleme de sănătate, influzând aici bolile de inimă, diabetul sau cancerul, dar şi probleme în ceea ce priveşte dezvoltarea optimă a organismului.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.