Pensii 2021. Cine se poate pensiona în acest an şi ce documente sunt necesare

Postat la 15 februarie 2021 3156 afişări

Pensii 2021. Cine se poate pensiona în acest an şi ce documente sunt necesare

Pensii 2021. Prezenta lege a pensiilor, despre care ministrul Raluca Turcan şi premierul Florin Cîţu au anunţat că va fi modificată pentru a elimina inegalităţile, prevede vârsta şi stagiile minime şi maxime pentru ieşirea la pensie.

Pensii 2021. Pentru bărbaţi este stabilită încă din luna martie a anului 2015 ieşirea la pensie pentru limită de vârstă, la 65 de ani, cu un stagiu de cotizare de 35 de ani şi un stagiu minim de cotizare de 15 ani, scrie adevărul.ro. În cazul femeilor situaţia arată altfel.

Pensii 2021. Vârsta de pensionare în cazul femeilor

Legea spune că vârsta de pensionare a femeilor creşte gradual până în 2030, când femeile pot ieşi la pensie la 63 de ani, tot cu un stagiu complet de cotizare de 35 de ani, ca şi în cazul bărbaţilor, şi un stagiu minim de cotizare de 15 ani, însemnând că pentru a putea ieşi la pensie fără penalizare femeile ar trebui să fi muncit de la 18 ani.

Pensii 2021. Legea permite însă femeilor să aleagă în scris dacă vor să iasă la pensie la 65 de ani.

Vârsta de pensionare a femeilor în 2021 şi 2022 poate fi văzută în tabelul ataşat (Vârste standar de pensionare, stagii complete şi stagii minime de cotizare).

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pensii,
documente

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.