Penitenciarul Rahova aprobă eliberarea lui Copos. Cererea va fi judecată de instanţă în 11 februarie

Autor: Otilia Ciocan Postat la 30 ianuarie 2015 182 afişări

Comisia de la Penitenciarul Rahova a aprobat liberarea condiţionată a lui Gheorghe Copos, magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 urmând să analizeze în 11 februarie dacă acesta va fi eliberat, după ce a executat o treime din pedeapsă.

Penitenciarul Rahova aprobă eliberarea lui Copos. Cererea va fi judecată de instanţă în 11 februarie

Gheorghe Copos întrunea condiţiile de liberare condiţionată, astfel că la nivelul Penitenciarului Rahova a fost întrunită o comisie care a analizat posibilitatea ca fostul acţionar majoritar al Rapidului să iasă din închisoare. Un judecător de supraveghere a pedepselor privative de libertate a stabilit, în urma analizării documentelor, că Gheorghe Copos poate fi liberat condiţionat.

Raportul comisiei a fost trimis Judecătoriei Sectorului 5, instanţă care va decide dacă Gheorghe Copos poate sau nu să fie eliberat. Indiferent de decizia magistraţilor de la Judecătoria Sectorului 5, hotărârea va putea fi contestată, sentinţa definitivă în acest caz urmând să fie dată de Tribunalul Bucureşti.

Gheorghe Copos are de executat patru ani de închisoare, după ce Tribunalul Bucureşti a decis să nu fie aplicat un spor de pedeapsă, în urma contopirii condamnărilor primite în dosarele Loteria I şi cel privind transferurile de jucători.

În 25 august 2014, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe George Copos la patru ani de închisoare cu executare în dosarul Loteria I. În momentul în care a primit această pedeapsă, Copos se afla încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde executa pedeapsa de trei ani şi opt luni de închisoare primită în dosarul transferurilor de jucători.

În primul dintre dosare, Copos era acuzat că a făcut afaceri "profitabile" cu Loteria Română, în urma cărora a adus un prejudiciu statului de peste un milion de euro. Mai exact, omul de afaceri nu şi-a plătit obligaţiile fiscale, el ascunzând faptul că deţine 38 de spaţii comerciale, prin aşa-zisa vânzare a acestora către Compania Naţională Loteria Română.

În cel de-al doilea dintre dosarele în care Copos a fost condamnat la închisoare cu executare, în 4 martie, el s-a dovedit a fi vinovat că s-a implicat în efectuarea de tranzacţii ilegale în cazul transferurilor unor fotbalişti către cluburi din străinătate. Alături de ceilalţi oameni de fotbal implicaţi în acest caz - Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Neţoiu şi Cristian Borcea -, Copos ar fi produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

Copos mai are un dosar - Loteria II - în care este judecat pentru manipularea pieţei de capital, spălare de bani, fals în înscrisuri şi folosirea de informaţii privilegiate pentru dobândirea, pe cont propriu sau pe contul unei terţe persoane, de instrumente financiare la care aceste informaţii se referă. Cauza este la judecată în fond la Tribunalul Bucureşti.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
COPOS,
LIBERARE CONDIŢIONATĂ,
/actualitate/penitenciarul-rahova-aproba-eliberarea-lui-copos-cererea-va-fi-judecata-de-instanta-in-11-februarie-13795231
13795231
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.